Jesteś tutaj:Aktualności»Cały kraj»Listy, stanowiska i apele»Koniec banu dla kibicek - stadiony dla wszystkich!
wtorek, 07 styczeń 2014 10:03

Koniec banu dla kibicek - stadiony dla wszystkich!

Koniec banu dla kibicek - stadiony dla wszystkich! Jacek Tabisz

Irańczycy  szaleją na punkcie piłki nożnej, mimo to Iranki mają zakaz wstępu na stadiony piłkarskie. Niektóre obchodzą przepisy, ubierając jak mężczyźni, aby uzyskać wstęp. Lecz, okazuje się, że często są prześladowane, karane grzywną i zatrzymywane.

W wyniku szeroko zakrojonych protestów, prezydent FIFA podniósł kwestię swobodnego dostępu do stadionów wszystkich fanek futbolu.

W okresie przygotowań do odbywającego się w  czerwcu 2014 FIFA World Cup w Brazylii, wzywamy, aby stadiony były dostępne dla wszystkich.

34-letni zakaz reżimu irańskiego wobec fanek futbolu musi się skończyć!

Rada Byłych Muzułmanów w Londynie
Maryam Namazie